thomas

Thomas Leplat is een jong en energiek tuinarchitect die van kleinsaf al geboeid was door alles wat groeit en bloeit. Wat vroeger een hobby was, werd een ware passie.

Thomas studeerde in 2001 af als Professionele Bachelor landschaps- en tuinarchitectuur in Melle. Na zijn stage bij een ontwerpbureau in Zuid-Frankrijk volgde hij een voortgezette opleiding landschapsontwikkeling aan de Hogeschool Gent. Hij deed ook ervaring op in de tuinaanleg.

Door zijn ervaring als landschapsarchitect bij de Vlaamse Landmaatschappij ontwikkelde hij een nog bredere en landschappelijke kijk. Dat komt duidelijk tot uiting in zijn ontwerpen.

Hij bedenkt en creëert unieke buitenruimten met een eigen stempel. Dus geen alledaagse tuinen, maar tuinen op maat gemaakt, verrassend en een tikkeltje eigenwijs.

Het maakt hem in België en Frankrijk de uitgelezen partner voor bedrijven, particulieren, en aannemers op zoek naar een passende groene buitenruimte.

Thomas Leplat laat elk tuinontwerp kiemen als een zaadje. Zijn creatie begint bij uw wensen. Het is tenslotte uw tuin en u moet zich er thuis in voelen. Hij luistert, stelt vragen en denkt met u mee. Het resultaat? Een kwaliteitsvolle buitenruimte die past bij u en uw woning.

Thomas Leplat houdt van strakke en sobere ontwerpen met karakter: tuinen met krachtige lijnen en forse hagen, in contrast met weelderige beplanting in grote vlakken.

In elk van zijn tuinontwerpen staan deze eigenschappen centraal:

Een tuin is bij uitstek de plaats van ‘contact’.

Contact met de omgeving en het landschap
Contact met de buren
Contact met de lucht door reflectie op het water
Contact met vrienden op het terras bij een glaasje…

Een tuin prikkelt alle zintuigen. De tuin is het verlengstuk van uw woning en dus speelt de beleving vanuit de woning een grote rol. Dat vraagt een uitgekiende structuur en lijnen.

Een tuinontwerp is een montage van lijnen en vlakken op papier. Het is de buitenruimte structureel indelen. Hagen, muren en plantvlakken zijn daarbij belangrijk. Deze vormen de basis voor het zicht op de tuin, het zicht vanuit de woning. Zichtassen, dieptewerking en reflectie zijn dus heel belangrijk aspect in zijn ontwerpen. Zo ontstaat een intens contact met de omgeving.

Uw tuin is dus uniek. Precies daarom gaat Thomas Leplat verder dan de klassieke vormen in de tuinarchitectuur.

Hagen en snoeivormen zijn in de eerste plaats een compositie van ordenende lijnen. Lijnen, punten en vlakken zijn essentieel in een goed en duurzaam ontwerp. Ze vormen de blijvende structuur in uw tuin.

Planten zijn de basis van elke tuin. Ze bepalen het beeld in elk seizoen, zorgen voor dynamiek en laten uw tuin echt leven. Planten zijn dan ook cruciaal in een geslaagde tuin. Thomas Leplat spijkert daarom voortdurend zijn plantenkennis bij – onder meer via zijn eigen proeftuinen.

Thomas Leplat houdt van contrasten en confrontaties in zijn tuinontwerpen: heldere architectonische lijnen en natuurlijke vegetaties,
een strakke haag met weelderige grassen,
een glooiend gazon met vlak geschoren massieven,
een groene tuin met één rode eye-catcher…

Rust en eenvoud primeren, maar met tegenstellingen zorgt Thomas Leplat voor verrassende accenten en boeiende tuinen.

Thomas Leplat

Kerkdreef 28a
8570 Vichte

T+32 (0)496 28 21 86
E info@thomasleplat.be

Uw bericht werd goed ontvangen. We contacteren u zo spoedig mogelijk!

website: SYSTƎME D